Adéu Firefox

Avui vaig a contar-vos la història d’un comiat: avui he substituït el meu benvolgut Firefox per el Chrome de Google.

El Firefox m’ha acompanyat des de que un amic el descobrira per allà el 2004 o 2005, en una de les primeres versions (repassant la història del navegador, possiblement seria la 1.0).

Sempre l’he utilitzat, l’he recomanat i l’he defès, i no crec que sense. Fins i tot vaig escriure una entrada fa uns anys quan Google anuncià el Chrome. En aquella ocasió criticava l’actitud de Google creant un nou navegador en lloc de col·laborar en el desenvolupament i perfeccionament de Firefox, especialment quan Google era, i és, el principal mecenes de la Mozilla Foundation (la desenvolupadora de Firefox).

Doncs bé, des d’avui mateix jo també li he donat l’esquena al Firefox. Encara que seguisc pensant que és un navegador excel·lent, fa temps que comença a quedar-se endarrere en quant al rendiment. Van ser famosos els seus problemes amb la gestió de memòria i eren coneguts alguns acudits al respecte entre els cercles més frikis.

Firefox ha millorat molt amb els anys, però quan l’utilitze note que no funciona com deuria. Em consumeix més memòria que el Chrome, la navegació entre pestanyes quan hi ha moltes obertes no és del tot fluïda, la reproducció de vídeos Flash a vegades es “penja”, etc. Encara que els benchmarks que circulen per Internet mostren que Firefox 7 és superior a Chrome 14, la meva sensació és de que em funciona pitjor en el portàtil del que deduisc que potser els problemes que tinc no siguen del Firefox 7 en general, sinó de la seva versió per a Mac OS X.

De moment, he dit adéu al Firefox i m’he posat a utilitzar un altre dels productes de Google. Ja veurem si em convenç o torne ràpid als braços de Mozilla. De moment, ja n’hi ha una cosa que no m’agrada del de Google: el corrector ortogràfic (almenys el català) és una porqueria.

Aquesta entrada s'ha publicat en Google, Informàtica, Internet i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Adéu Firefox

 1. Adrià diu:

  Doncs jo, del corrector no tinc massa queixes, i si hi ha alguna paraula que no me la detecta la incloc jo al diccionari i ja està.
  Una cosa, en canvi, que agraesc moltíssim de Chrome a MacOS és el fet de poder veure els PDFs al navegador, cosa que a Firefox no podia sense l’ajuda d’una extensió. Extensió que va quedar desfasada amb Firefox 4, i que, com a mínim fins al juliol que va ser quan vaig deixar-lo de fer servir, encara no havia estat actualitzada.

 2. Joan diu:

  Adrià, no té sentit que escrigues “avui” i ho accepte i escrigues “d’avui” i t’ho marque com a error. I això per no parlar de les formes verbals valencianes, que no n’accepta ni una.

 3. Xavi Ivars diu:

  Jo també vaig fer la migració de Firefox a Chrome fa temps, quan el Firefox estava en el 3.5 o 3.6, i això que l’havia utilitzat des de que es deia “Firebird” allà per l’any 2003 o 2004, amb la versió 0.6. De fet, vaig entrar a formar part de Softcatalà gràcies al Firefox, i durant molt de temps em vaig encarregar de la traducció d’extensions per al mateix.

  Però la veritat és que jo també note que el Chrome li ha passat per damunt: Webkit funciona millor que Gecko, i el motor javascript de Google és més ràpid que el de Mozilla.

  Tot i això, el Firefox continua estant (i continuarà durant molts anys) instal·lat al meu equip i si necessite obrir dos navegadors per qualsevol cosa, tire ma de Firefox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>